Vegetariskt rekommenderas

Livsmedelsverket uppdaterade i veckan sina rekommendationer och säger nu att ”det är bra att minska på köttet och äta mer vegetariskt”. Härligt att det äntligen framkommer tydligt. Det har ju redan tidigare varit så att det funnits info om t.ex. vegankost men att man nu tydligt säger att det är fördelaktigt med vegetarisk kost är ju toppen. 

Det finns även bra info om vegetarisk mat med länkar till fördjupning om olika näringsämnen, däribland järn som många ofta undrar över. Vegetabiliskt järn är svårare att ta upp än animaliskt så det är ju bra att se till att peta i sig järnrika saker kontinuerligt. Vi ser till att alltid ha järnrika nötter och fröer att äta av utöver järnika grönsaker i kosten vilket ju är så gott att det bara känns som en lyx att alltid ha till hands. 

Det finns även receptips för den som vill ha sådan inspiration. Kolla in där och testa mer vegetariskt. Du har stora hälsovinster att hämta och miljön vinner också på det. Jag vet, det börjar bli tjatigt men det är ju så det är och så länge köttkonsumtionen är hög så måste nog detta upprepas några gånger till. 

Gott och nyttigt!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: