Recept på en glass med härlig blandning av choklad och kokos. Tack vare kokossmaken från grädden blir sötman från kokosen inte för påtaglig vilket jag annars tycker att den kan bli.
Använd växtbaserad mjölk för vegansk glass, bättre för djur och miljö!
3 msk majsstärkelse
100 g choklad
2 msk kakao
3 msk olja
1 dl socker
2 tsk kokossocker
1 krm salt
Koka upp mjölk med majsstärkelse under omrörning, ta av från plattan när det tjocknat. Dela chokladen i mindre mitar, rör ner den samt de resterande ingredienserna förutom kokosgrädden. Rör ordentligt tills blandningen blir slät och chokladen smält. Låt svalna. Vispa sedan ner grädden och kör i glassmaskin. Har du inte maskin ställer du den i frysen och rör emellanåt i blandningen, cirka var 20:e minut tills den börjar bli fast, cirka 4 timmar.
Servera gärna med riven choklad.
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade