Tips för en djurvänlig påsk

Nu är det snart påsk igen och med det planering och fix både för pynt och vad som ska ätas. Ägg är synonymt med påsken och de galna mängder som konsumeras är helt ofattbara. Men tänk på vad detta orsakar. 

Att äta ägg innebär en död för otaliga kycklingar och att än fler hönor plågas i det äggproducerande liv de är tvingade till. Vill du inte bidra till det ska du självfallet utesluta ägg, inte bara på påsken. Mer info om äggproduktion och Djurens Rätts arbete kan du läsa här.

Men äta gott vill man ju ändå. Recepttips finns här och känner man att man inte kan avstå från ägg så finns ett fantastiskt alternativ från Kakboken utan ägg och mjölk. Recept på vegetariska ägg finns på dess eminenta Facebook-sida där man även kan ta del av en mängd härliga tårtor och annat gott. Allt djur- och miljövänligt.

Vegetariskt godis kommer mer och mer i butikerna. En lista finns här, men ingredienser ändras hela tiden så kolla på innehållsförteckningen i butiken för säkerhets skull.

Med det sagt så bör alla kunna fira en god och glad påsk utan animalier. För min del är det enda viktiga rödbetssallad och en god tårta. Barnen kräver vegbullar och prinskorv så det är tämligen enkelt ordnat. Pyssel brukar det bli mycket av men aldrig med fjädrar då dessa inte är syntetiska utan kommer ifrån fåglar. Djurens Rätt tipsar här hur man kan göra fina alternativ till fjädrarna i ditt ris.

Har du andra bra tips? Kommentera gärna!

Glad Påsk!

2 kommentarer på “Tips för en djurvänlig påsk

  1. Hade hoppats på recept på tårtan på bilden, ser helt fantastiskt god ut!! 🙂

    • Förstår Cecilia, det var tanken. :p Men den bakades med bottnar som höll på att testas och föll inte väl ut så det blev inte att jag la ut det. Men grunden är ljusa, lite kraftigare bottnar (hoppas på att lägga ut recept på det snart) samt fylld med mangosmörkräm. Ungefär som denna men alltså men fylld med bara kräm smaksatt med mango samt ljusa bottnar: http://vegoeco.se/2013/06/15/rosa-chokladtarta-med-smorkram/

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: