Kyckligen var… en kyckling!

Så har det plötsligt hänt. En person som ätit djur har insett att det är… ja, just det – ett djur. Aftonbladet rapporterar om Joakim som vid sin lunch bestående av kyckling plötsligt fick se en del som gjorde att han insåg att det var just kyckling han åt. Han reagerade med att skrika rakt ut och gå och kräkas.

Man kan tycka att han borde veta att det var ett djur han åt och därmed reagerade väldigt märkligt. Förvisso kanske man inte förväntar sig ett huvud om man ska äta en annan del av kroppen men likväl är det ändå delar av en kropp man har för avsikt att äta om man konsumerar kyckling.

Varje gång en djurdel äts så verkar människan intala sig att det inte är det, det är inte en annan individ utan bara ”mat”. Precis som för något år sedan då en annan person insåg precis samma sak som Joakim, kycklingen som åts var en kyckling.

Så kan det gå, ibland vaknar någon. Och ju fler som vaknar desto bättre. Djurens liv i matindustrins klor är en lång plåga och för varje person som övergår till vegetarisk kost, ju färre djur behöver genomgå detta fruktansvärda liv.

Något att tänka på i dessa påsktider. De miljontals ägg som folk konsumerar innebär stort lidande, något Djurens Rätt enkelt och sakligt lyfter på Metro Debatt. Jag hoppas att det ska dyka upp fler delar i maten som faktiskt påminner om vad det är som äts, ko, gris, lamm, kyckling etc. Oavsett art så är det andra varelser som satt livet till för att mätta någon människas mage. Under stort lidande och som grädde på moset dessutom en stor bärare av negativ miljöpåverkan. Vegetabilisk kost bidrar långt mycket mindre till klimatutsläpp och orsakar inte oändligt många djur lidande. Tänk på detta när du väljer din kost.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: