Carlshamn blir Planti

Som Vego Eco tidigare har tipsat om så kommer Carlshamn Mejeri att byta namn på sina vegetabiliska drycker, matlagningsprodukter och Soygurtar till Planti. Produkterna kommer fortfarande att vara helt mjölkfria och därmed allergi- och veganvänliga.

Med detta följer givetvis en helt ny branding och från och med nästa vecka kommer dessa att finnas i butik och då går även nya hemsidan live. Inför detta fick Vego Eco  ett samtal med Plantis Nordiska Kategorichef Philip Savén. Han berättar att anledningen till bytet är att Carlshamn är så starkt förknippat med animaliska produkter. Med denna förändring vill man visa även andra än veganer att produkterna är gröna och nyttiga. Intresset för vegetabiliska produkter ökar och ökad profilering från Planti kan förhoppningsvis bidra till att fler väljer vegetabiliskt framför animaliskt dito. Planti SoyGurt Creamy Blueberry 0.75L RGB

Miljön är viktig för Planti men i dagsläget finns bara en ekologisk dryck och anledningen är att de berikade produkterna inte får märkas som eko, något komjöksprodukter får. Dock är fler ekoprodukter på gång, vilka kan Philip inte avslöja i dagsläget men info kommer inom kort.

Visionen för Planti är att göra världen till en bättre plats och låter hela sitt överskott gå till välgörande ändamål. 50 % går till humanitärt, 30 % till forskning och 20 % till kultur. Med ökad konsumtion av dessa produkter så slår man således flera flugor i en smäll, vegetabilisk konsumtion istället för animalisk är en vinst för både hälsa och miljö och ett företag som dessutom bidrar till välgörenhet innebär ytterligare positiv påverkan. Ska bli intressant att se vad som kommer från Planti framöver och hur produkterna tas emot på marknaden.

2 kommentarer på “Carlshamn blir Planti

  1. Man kan ju fraga varfor de inte sanker priset om de har overskott. Det hade okat forsaljning.

    • Det är ju en fråga som man kan ställa till alla företag i så fall. Här väljer man ändå att göra något vettigt för pengarna. Men ja, det kostar en del med dessa yogurtar. Hade gärna sett ett lägre pris.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: