Inspiration för balans och hälsa

Förra veckan bjöd Alpro in till en inspirerande träff med massor av goda anrättningar att provsmaka. Till detta presenterade man inspiration om livsstil och en undersökning gjord om balans. Alpronista frukost

Hälsobloggaren Filippa Salomonsson var på plats och talade om balans, något som är viktigast när man frågar folk om välmående. Det kan räcka med små justeringar för att lyckas hitta sin inre balans och Filippa påpekade att det gäller att bli medveten om sin situation. Blir man det kan man sedan göra dessa justeringar. Hennes tips var att boka in tid för vila, släppa personer som tar energi och helt enkelt se till att njuta mer och uppskatta det man har.

Matens inverkan på människors balans handlar om att fylla på med bra bränsle. Den mat som hjälper kroppen att nå balans är mat som är näringsrik, ren och hel och säsongsbaserad. Och mat från naturen. Fruktsallad

Tack vare en undersökning utförd av SIFO kunde dessa påståenden fyllas på med fakta om hur vi upplever balans. Tyvärr är det 30 % som inte känner inre balans av personer mellan 30 – 39 år. Det som man upplever som balans är hur mycket man arbetar respektive är ledig, umgås med sin familj och tränar. Även sömn är en viktig faktor.

Gällande matens inverkan på balans så var främsta faktorerna att äta varierande typ av rätter, lagom portioner och att äta på fasta tider. Angående att äta mat från naturen så svarade 39 % att de redan ersatt eller kan tänka sig att ersätta komjölkprodukter mot vegetabiliska. En hyfsad siffra får man väl lov att säga, och med den hälso- och vegotrend som är nu kan man inte annat än önska och anta att den kommer att stiga.

Hade de resterande procenten fått vara på plats och smaka på allt gott som bjöds hade siffran ändrats radikalt. Chiapuddingar, fruktsallad med gräddblandning, kokosglass… Oerhört gott, ska se till att börja variera min frukost lite mer nu. Mandelchiapudding

Hoppas ni er er själva tid att njuta och uppskatta det ni har som är värdefullt för er! Och äta vegetabiliskt, en #Alpronista som värden själv kallade det.

SmoothieMandelchia med nötter

2 kommentarer på “Inspiration för balans och hälsa

  1. Pingback: Barns rättigheter som hållbarhetsfråga | Vego Eco

  2. Pingback: Barns rättigheter som hållbarhetsfråga | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: