Rädda Arktis och dess djurliv

Åtta gånger högre än en jetmotor var tionde sekund 24 timmar om dygnet. Veckor i sträck. Denna högst overkliga jämförelse använder Greenpeace i sin kampanj för att uppmärksamma oss om vad som håller på att ske i Arktis. 

Oljebolag som Shell, Statoil och Dong planerar att börja borra efter olja utanför nordöstra Grönland. Ljudvågorna från testerna är så kraftfulla att de allvarligt kan skada de som utsätts, ingen hänsyn tas till djurlivet som utsätts för ofattbart höga ljud. Valar, sälar valrossar och fiskar drabbas av bolagens framfart.

En kampanjsida finns där man kan läsa mer om Arktis och dess djurliv. Genom att sprida kampanjen kan man delta i en musikalisk protest mot Shell med musik som spelar högre ju mer det delas. Man kan även enkelt skicka meddelanden till Shell för att uttrycka sina känslor för deras verksamhet i området och här kan du skriva under en protestlista mot deras verksamhet. arctic_sunrise.7b43b36c

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: