Bredbar nyhet, vegansk mjukost

Äntligen har det kommit en nyhet på mjukostfronten för alla som undviker animalier. Vi är många som längtat och nu har Oatly presenterat en nyhet, PåMackan

Den utlovas vara en mjuk och krämig bredbar ”ost” men som vanligt från Oatly helt växtbaserad och fri från komjölk och soja. Den finns som start endast som naturell men fler smaker är på gång lovar man. Oatly mjukost

Utöver denna ost så har man samtidigt presenterat ett par nyheter till. Det är Oatly Tvillinggurt med smakerna citron/fläder och vanilj/blåbär. De är berikade med kalcium och vitaminer men har tyvärr tillsatt socker. Mellan 4 – 4,4 procent och det motiveras med att man vill få fram den bästa smaken från frukterna och bären. Med tanke på att havre i sig inte är lika sött som komjölk så låter det inte alltför skrämmande nivåer ändå. Gurt_CitronFlader_Duo

Fler yoghurtsmaker är efterlängtat och som sagt, en god, vegetabilisk och bredbar mjukost mycket välkommet. Ingen av produkterna har ännu provsmakats av Vego Eco men håller tummarna för att de lever upp till förväntningarna.

2 kommentarer på “Bredbar nyhet, vegansk mjukost

  1. Pingback: Vegonyheter, glutenfria biffar | Vego Eco

  2. Pingback: Vegetarisk och vegansk ost | Vego Eco

Lämna ett svar

%d