Veganska nyheter från Hälsans Kök

Tidigare i år meddelade Hälsans Kök att de skulle komma med nya produkter utan ägg. I veckan presenterades nyheterna där det nu finns flera veganska produkter. 

Hälsans Köks VD Jenny Köpper berättade att veganskt är en stark drivkraft men att det tagit tid att få fram produkterna då smaken är i fokus för Hälsans Kök. Smaken har betydelse för att folk ska testa vegetariskt och påpekar även att det underlättar om folk känner igen dem. Där nämns korv, färs och bullar som exempel.

Efterfrågan på veganska produkter fortsätter att öka och vecka 38 kommer äntligen fler produkter finnas tillgängliga. Med nya burgare, nuggets och schnitzlar blir hälften av Hälsans Kök sortiment veganskt. De finns både som kyl- och frysvaror.

De nya veganska kylvarorna som kommer är schnitzel och nuggets, observera att filéerna på bilden alltså är ovo-vegetariska, inte veganska. Dessa kommer att finnas till ett pris på ca 28 kronor. Kylvaror Hälsans Kök

Nyheterna i frysdisken är bullar, schnitzel, nuggets och burgare. Kommer både i normal- och storpack. Härligt att det även kommer storpack, fyra burgare är inte mycket för en familj en grillmiddag. Priset kommer att ligga på ca 35 kr respektive 60 kr beroende på förpackningsstorlek. Frysvaror Hälsans Kök

Med produkterna vill man inspirera till hälsosam matlagning och en del av detta är att ha en del aktiviteter under oktober. Får se vad som dyker upp där, det var inget som nämndes på plats förutom samarbetet med matkreatören Linnea Johansson som tagit fram flera recept baserade på de trender hon ser i New York. Frön HK Vego Eco

Bland kommande trender nämndes bland annat veggie nudles gjorda på t.ex. zuccini, morot och gurka, toaster av olika slag, black rice och olika superfoods. Teff spås bli quinoans utmanare och tiger nuts, jordmandel, är rik på vitaminer och mineraler och kan malas till mjöl och användas vid bakning. Jordmandel Vego Eco

Oerhört roligt att se att det kommer fler och fler produkter helt utan animalier. Detta är verkligen den väg vi behöver gå av hänsyn till både vår egen men även planetens hälsa. Och djuren vinner ju givetvis på det också.

6 kommentarer på “Veganska nyheter från Hälsans Kök

  1. Pingback: Vegonyheter, glutenfria biffar | Vego Eco

  2. Pingback: Veganskt alternativ till ägg – VeganEgg | Vego Eco

  3. Pingback: Vegoevent på gång | Vego Eco

  4. Pingback: Vegetariskt julbord, en jul utan skinka? | Vego Eco

  5. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

  6. Pingback: Felix lanserar veganska färdigrätter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: