Gult och glatt på Klimathuset

Idag drog Klimathuset igång på Stadshuset i Stockholm. Enligt info utlovades ett roligt klimatevent och i samarbete med kultur så kändes det inte alls osannolikt. Och det var roligt.

Värdar för Klimathuset är Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen och Shima Niavarani, skådespelare mm och det var en fröjd. Aldrig har nog ett så viktigt ämne satts i en dager där skratten ekar. Shima har en underbar, närapå naiv framtoning som kontrasterar frågorna fint, tar inte bort de viktiga frågeställningarna men med en ärlighet i sin attityd blir det ibland väldigt roligt. I snack om lycka myntades ordet klimatorgasm och hon utmanade därmed den oskrivna kungen av miljöoneliners Johan Rockström. Han menade att en Tesla-framtid är roligare än kolgruvan och att vi kommer att leva i ett permanent världskrig om vi inte löser klimatfrågan.

Det har varit en rolig och intressant dag, mycket givande från scenen som kommer att rapporteras mer om här på Vego Eco. Bra initiativ av medverkande parter, med de olika delar i hela programmet med film, musik, samtal mm inom klimatområdet kan man förhoppningsvis nå ännu fler med detta viktiga budskap. Det är massor av aktivister kvar på programmet att ta del av under lördagen. Även för barn, så varför inte gå hela familjen?

Dagen avslutades i en fantastiskt fin kombination av kultur och miljö där man fick se Benny Andersson och Frida Hyvönen i sitt första samarbete. ”Det tog oss ett klimathot för att få oss att stå på scen ihop” och det var kanske värt att vänta på.

Allt på scenen, även musiken teckentolkades. Shima bjuder som en liten bonus på detta med tolkarna backstage efter dagens slut: 

En kommentar på “Gult och glatt på Klimathuset

  1. Pingback: Det ska vara lätt att vara miljövänlig | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: