Vad var Årets matbluff 2015?

Har du råkat ut för en vara som fått dig att känna dig vilseledd? I så fall har du nu möjlighet att uppmärksamma detta med det nya priset Årets matbluff 2015.

Det är Äkta vara som vill ta upp detta med produkter som lurar konsumenter och vill via ”utmärkelsen” sätta press på livsmedelstillverkare för att vi ska slippa råka ut för produkter som inte håller vad de lovar.

Du kan nu vara med och nominera bidrag genom att skicka in det via mail till ivar@aktavara.org. En bild ska bifogas som visar vad som gör den vilseledande och senast 20 januari ska nomineringen vara inskickad. Efter detta väljer Äkta varas jury ut några finalister som allmänheten sedan får vara med och rösta på. ”Vinnare” koras slutet av januari.

Årets matbluff 2015

Inspirationen till detta är hämtat från Nederländerna där man nyligen utsåg tranbär till förra årets vilseledande produkt. Detta då de kallats superfood men innehöll 58 procent sötning och bara 30 procent tranbär. Hm.

Så fram med rötäggen, skicka in din nominering så kanske vi undviker några dumheter från leverantörerna framöver.

Lämna ett svar

%d