Wayne’s Coffee Sveriges första KRAV-märkta kafékedja

Wayne’s Coffee har blivit KRAV-certifierade och är i och med det Sveriges första kafékedja att kunna stoltsera med certifieringen.

Wayne’s Coffees långsiktiga ambition är att erbjuda allt fler svenska och miljövänligt producerade råvaror och produkter. Certifieringen innebär att kaffet, mjölken, yoghurten och de mest populära bakverken blir ekologiska. Man kan nu hitta flera ekologiska och KRAV-märkta saker på menyn som morotskaka, chokladboll och kladdkaka. Totalt finns ett femtiotal nya KRAV-märkta eller ekologiska produkter i sortimentet.

“­Vi har alltid strävat efter att erbjuda den allra bästa kaféupplevelsen med produkter som är ansvarsfullt producerade. Vi är långt ifrån klara, men certifieringen är ett kvitto på arbetet vi lagt ned hittills och det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda våra gäster ett så stort utbud av KRAV-märkta och ekologiska produkter” säger Anders Stål, vd Wayne’s Coffee.

KRAV har särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa hur stor del som är tillagad med godkända råvaror.

Ett märke = 25 % godkända produkter eller 15 godkända livsmedel
Två märken = minst 50 % godkända produkter
Tre märken = minst 90 % godkända produkter

Wayne’s Coffee är än så länge på nivå ett men ambitionen är att kontinuerligt erbjuda fler KRAV-märkta och ekologiska produkter.

Wayne's coffee kravmärkt

“Många av våra leverantörer har KRAV-märkt sig för att kunna tillgodose våra behov, och vi ser fram emot allt fler nöjda kunder som uppskattar en miljövänligare kaféupplevelse” säger Daniel Nordström, produktutvecklingschef, Wayne’s Coffee.

Det är verkligen trevligt att se denna ambition hos en kedja som Wayne’s Coffee. Med tanke på alla de färdigprodukter och e-nummerstinna utbud man är van vid känns det som ett litet hopp om att kunna ta en fika med bättre ingredienser än så. Kan man även hoppas på att man i och med detta kan få se fler helt vegetariska, veganska alternativ också? Det vore ju toppen!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: