Max Green-familj

I samband med Cop21-mötet förra året berättade Max att de bidrar till klimatarbetet genom att femdubbla sitt vegetariska utbud.

Med detta leder Max utvecklingen i snabbmatsbranschen och nu kommer resultatet ut i restaurangerna. Den 21 januari är det premiär för Green-familjen på samtliga Maxrestauranger i Sverige, Norge och Danmark. En av de nya burgarna är helt vegansk medan övriga är lakto-ovo-vegetariska.

“Mat är en av vår tids stora klimatutmaningar, därför känns det viktigt att kunna erbjuda fler goda klimatsmarta alternativ. Vi har arbetat hårt för att ta fram de nya vegoburgarna och provat oss igenom hundratals produkter. Vi vill vara säkra på att leva upp till löftet om Sveriges godaste burgare, oavsett om de innehåller rött, vitt eller grönt kött. Och jag är otroligt stolt över resultatet” säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef. Målet är att var femte burgare som säljs ska vara något annat än rött kött år 2020.

Max BBQ Sandwich vegan

Max BBQ Sandwich, vegansk

BBQ Sandwich är den som är vegansk och är baserad på BBQ Pulled Oumph! och till mångas förtjusning en vegansk majonnäs. Utöver denna består Green-familjen av Halloumiburgare, Crispy Mexican-burgare, Halloumisallad och Green Maxbox ”Lilla grön” som säljs i barnens måltid Maxboxen. Sedan tidigare finns Greenburgaren, en burgare gjord på grönsaker och rotfrukter.

Crispy Mexican-burgare och Greenburgare går att få vegansk om man ber om det. Då serveras de istället med sesambröd, utan ost samt med äggfri majonnäs. Vad som är viktigt att veta för de som inte vill blanda sin mat med animaliskt alls är att burgarna samfriteras med produkter som innehåller ost samt på vissa restauranger med kyckling. Så vill du undvika detta, fråga personalen vid beställning för säkerhets skull.

Tack Max för att ni visar vägen och normaliserar vegetarisk kost samtidigt som ni bidrar till klimatarbetet.

4 kommentarer på “Max Green-familj

  1. Pingback: Hur går vi vidare efter Paris? | Vego Eco

  2. Pingback: Felix lanserar veganska färdigrätter | Vego Eco

  3. Pingback: Kan en vegan äta skräpmat? | Vego Eco

  4. Pingback: Veganska milkshakes på MAX | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: