Hudvård som värnar om hälsa, djur och miljö

Att skönhetsindustrins produkter har en tendens att innehålla mycket kemikalier som är dåligt för både dig och miljön har allt fler börjat uppmärksamma och söker sig till alternativ som är mer naturliga. 

Om en sak är bra eller dålig för din egen hälsa är den i regel samma sak för miljön. Inte heller är det ovanligt att det gäller djuren. Ekologiska produkter som satsar på naturliga ingredienser brukar ofta stoltsera med att de inte använder sig av djurförsök och ofta inte heller animaliska ingredienser.

En del produkter har veganmärkning men absolut inte alla även om de är det. Därför kan det vara bra att tipsa när man hittar produkter som är snälla mot djur och miljö. Vego Eco träffade på ett nytt märke på Formex tidigare i år, Moyana Corigan, ett svenskt märke som vårar om hälsa, djur och miljö.

De arbetar med vegetabiliska oljor som är 100 procent naturliga och organiska, helt fria från parabler, silikon och skadliga färgämnen. Produkterna tillverkas för hand i Mölndal vilket kan tilltala de som inte vill att produkterna, även om de är vegan, ska komma från en större koncern där det förekommer andra märken som inte är det.

Alla produkter är dock inte veganska utan kan innehålla honung så en liten varning för det, kolla ingrediensförteckningen om du är sugen på att handla.

Makeup_kabuki_syntet

Det finns även tillhörande produkter som penslar där man endast säljer penslar i syntetmaterial för att inte gynna den plågsamma djurhantering där man framställer penslar av katt- och hundpäls.

Använder du produkter du gillar som är veganska? Tipsa gärna, får ofta frågor om det och på Vego Eco finns i dagsläget lite grann att hitta under taggen hudvård men det finns väldigt mycket mer än det som ligger där. Mer kommer framöver, ett område som minst sagt har stor inverkan på miljö, hälsa och djur beroende på hur det framställs och vad det innehåller.

3 kommentarer på “Hudvård som värnar om hälsa, djur och miljö

  1. Tack för tipset om Moyana Corrigan! Det ska jag kolla upp. Jag har för övrigt bloggat lite om vegansk hudvård, du hittar det om du går till min blogg (som jag skrivit in under personuppgifterna här) och klickar på etiketten ”hudvård”.

  2. Jag har använt Moyana i många år och kommer antagligen aldrig byta!
    Jag känner tjejerna som har det och har varit med i deras ”kök” där de tillverkar sina produkter och vet precis vad de har för tänk. Innan jag stötte på detta märket så tillverkade jag det mesta själv hemma och det här var det första som jag kände att jag faktiskt kunde lita på och som levde upp till mina förväntningar. Tummen upp alla dagar i veckan!!!

  3. Inte hudvård, men väl smink-jag gillar amerikanska mineral-märket Alima Pure, både deras make up och borstarna. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: