Hälsosökningar i världen

Att kostvanorna ser olika ut runt om i världen är välkänt. Men vad är egentligen populäraste ur hälsoaspekt, som utgör en hälsosam livsstil? För den som är nyfiken på de globala trenderna kan man spana in Tiendeos översikt.

Tack vare interna användardata har de tittat på sökningar och därmed tagit fram de hälsoprodukter eller hälsobutiker som konsumenterna föredrar världen över. Favoriten i Sverige är rödbetsjuice vilket kanske är en överraskning. Inte något som det talas så väldigt mycket om.

I Malaysia dominerar sojaolja som är en av de mest hälsosamma matlagningsoljorna tack vare låga nivåer av saturerat fett och är fritt från kolesterol. I Tyskland är det sjögräs som gäller och i Singapore babyspenat.

Den som brukar äta indisk mat vet att det inte är ovanligt med torkad frukt i dessa recept och dessa frukter är också det som toppar i Indien. I Japan är det Yunkel som gäller, en hälsodryck som är populär där.

HealthyFoodHabits1

Några länder som inte känns så särskilt hälsomedvetna är USA där veckokatalogen från läkemedelsjätten Walgreens är en av de mest visade där. En cementering av synen att man löser det mesta med tabletter istället för att se till sin övriga livsstil?

I Danmark är det Smørrebrød som gäller och värst ur hälsohänseende av denna rapport att döma är Latinamerika där kött toppar. De söker i regel efter erbjudanden på kyckling och mjölk. Man får hoppas att information om dessa produkters negativa hälso- och miljöaspekter når dem snart.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: