Gröna lund satsar på vego

Vybild över nöjesfältet Gröna lund

För de som varit uppmärksamma så presenterade Gröna Lund nyligen en av årets nyheter som faktiskt inte var en åkattraktion utan en satsning på nya matupplevelser. När nöjesfältet öppnar i morgon väntar den största restaurangsatsningen i Gröna Lunds historia.

Fyra nya inriktningar kommer att möta besökarna; en New York-inspirerad food truck Hekto BBQ, à la carte-restaurangen Fiesta Taqueria & Bar, Biergarten med Bayerninspirerad mat och en ny milkshakebar. Bakom detta står kocken Jonas Dahlbom som kreativ kulinarisk ledare som har tagit fram inriktning, menyer och tema.

Bra att man satsar på att servera bättre matalternativ. Anledningar till detta som ofta hörs är hälso- och miljömedvetenhet som även hänger samman med vegetarisk kost. Men det lyfts tyvärr inte fram här. Det är synd för Grönan har faktiskt ett förhållandevis bra vegetariskt utbud, det är stor skillnad mot för bara några år sedan.

Något informationsansvarig Annika Troselius bekräftar, de senaste tre åren har de jobbat på att öka och bredda sitt vegetariska och veganska utbud. Målet är att det ska finnas många bra alternativ på hela tivolit. Ansvarig för fastfoodutbudet är Anna Linander som själv är lakto-ovo-vegetarian och har lett dessa frågor. Det är ju lysande!

Veganshake

Av de presenterade nyheterna så är det den nya milkshakebaren som fick glädjeropen här att skalla. De har nämligen en veganshake med med kola och passionsfrukt, låter underbart gott!

När grönan-säsongen drar igång brukar frågorna komma huruvida det finns något att äta som vegan. Det gör det alltså, det finns många alternativ som är veganska på lite olika håll.

Klicka här för att komma till listan med vegansk mat på Gröna Lund.

Foto: Joel Wåreus


Lämna ett svar

%d