Initiativ till ökad återvinning – panta saftflaskor

Som Vego Eco tidigare berättat om har Orkla Foods Sverige infört pant på sina plastflaskor. Men även Axfood har gjort detta, redan i höstas införde de pant på egna flaskor.

Att de var först i Sverige med att införa pant på saftflaskor hade passerat radarn här men det handlar i första skedet om fyra saftflaskor av det egna varumärket Premier; Apelsinsaft, Jordgubb blandsaft, Päronsaft samt Citron & Limedryck.

Premier_saft 4

Det är i dag obligatorisk pant på PET-flaskor och metallburkar med drickfärdig dryck men inte på flaskor och burkar med koncentrerad. “Vi är de första som gör detta på frivillig väg. Ökad pant är bra för såväl klimatet som för minskad nedskräpning” sa Åsa Domeij, chef för miljö och socialt ansvar på Axfood då detta offentliggjordes förra året.

Förhoppningsvis innebär dessa egna initiativ att det kommer att införas pant på ännu fler förpackningar i framtiden. Det sparar mycket energi att panta och med ett system som bidrar till att öka inlämningen av förpackningar är det fördelaktigt att kunna öka återvinningen genom att låta fler ingå i systemet.

En kommentar på “Initiativ till ökad återvinning – panta saftflaskor

  1. Pingback: Succé för pant på saftflaskor | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: