Tips för matlagning med bönor och linser

Att intresset för att laga vegetariskt ökat har bidragit till att det kommer nya spännande vegoprodukter på marknaden. Men det finns ju även alternativ som vi haft sedan länge som bönor och linser.

Några som tagit fasta på detta är Risenta som naturligtvis vill ta chansen att lyfta dessa produkters förträfflighet. Med den nya boken Bönköket delar de med sig av tips, recept och fakta på hur du kan använda kikärtor, bönor och linser.

Att köpa färdiga på burk går förstås bra men det är inte särskilt knepigt att koka egna. Det gäller egentligen bara att komma ihåg att lägga i blöt, därefter är det bara att koka. Byta vatten efter blötläggning och även efter första tio minuternas kokning är bra tips för att vara extra snäll mot magen.

Bli ett bönproffs

Förutom ett gäng röror ges tips på en del goda rätter som bönpasta med linser och rostade grönsaker, burgare och soppa. Nyttigt, miljövänligt och dessutom gott och mättande. Se till att testa lite olika recept men glöm inte kryddorna för att sätta extra piff på rätterna.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: