Köttiga och växtbaserade burgare

Vegotrenden tuffar på och med det kommer det en del nya vegoprodukter. En är Beyond Meat som det surrats en del om i vegankretsar sista tiden.

Här i Sverige har Vinnova nyligen delat ut pengar till några intressanta proteinalternativ, ska bli spännande att se vad som kommer ut ur det. Medan vi väntar på resultat här hemma kan vi rikta ögonen mot andra länder där det dyker upp nya, veganska produkter, Beyond Meat är en.

Frågeställningen som ligger bakom skapandet av varumärket Beyond Meat är varför en inte kan producera kött direkt från växter och därmed hoppa över det onödiga med att äta djuren. Med den utgångspunkten har de skapat en produkt som är lik de rätter vi är vana vid att äta men mer hälsosamma, hållbara och djurvänliga. Produkterna är 100 procent växtbaserade med smak och textur som liknar kött, basen är ärtor och soja.

Vego Eco har varit i kontakt med Beyond Meat för att utröna om och när vi kan få ta del av deras produkter. Svaret är att de tyvärr inte har någon info om när det kommer att finnas distribution till Europa. I dagsläget är det endast via Veganz de går att få tag på men de hoppas på att kunna ha en fullskalig distribution i Europa inom kort. Det håller vi tummarna för!

Beyond_meat_burger

De är självfallet glada över att höra att vi uppmärksammat deras produkter även här borta i våra territorier. Och anledningen till det är nog främst deras uppmärksammade burgare som lär vara väldigt lik en av kött. Något som kan vara ett sätt att få fler inbitna köttätare att testa vegetariskt alternativ. Även de som blivit vegetarianer och saknar kött lär bli glada över denna typ av produkt.

En kommentar på “Köttiga och växtbaserade burgare

  1. Pingback: Scandic lanserar vegansk hamburgare | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: