Naturbilder talar för vår miljö i ny musikvideo

Musik skapar känslor, kan det hjälpa oss att bry oss mer om vår miljö? Nu tar Greenpease musik till sin hjälp att sprida budskapet om vad vi människor orsakar vår planet.

Patrik Jakubowski som skriver musik med stark naturkoppling och Greenpeace samarbetar genom att låta arkivbilder sammanfogas till en explosiv och tänkvärd video. Till Patriks första singel ”Kettle of Water” har bildmaterial från Greenpeace historia använts för att göra musikvideon.  Det är fotografen Jonas Sten Norén som står för det fotografiska arbetet till den nya musiken.

Videon förmedlar tornados, enorma vågor, ljumma decembervindar, utsvultna hav, smältande glaciärer, överkonsumtion. Allt i linje med människans ständigt ångande maskineri. Men trots människans oproportionerligt stora påverkan på vår omvärld dominerar ändå naturens krafter som i allt större utsträckning gör sig påminda.

Den nya singeln av Patrik är producerad av Mattias Tegnér levererar i dystopisk, drömsk känsla musik som speglar dessa frågor.

Lämna ett svar

%d