Inspiratörer för hållbar livsstil 2016

Greenmatch har presenterat årets lista över inspiratörer för hållbar livsstil. Utmärkelsen ges ut för andra året i rad och syftar till att lyfta fram utvalda inspiratörer för att öka medvetenhet kring hur vi kan bygga ett hållbart samhälle.

Vego Eco är en av dessa där listan baseras på nominerade från helt skilda områden. Detta då de anser att varje steg mot en mer hållbar värld bör ses som en framgång. Håller med om det, det är ju att vi gör något som spelar roll. Ni vet ju det, ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Det är onekligen en lista full av inspiration. Där hittar du bland annat Hållbart näringsliv som arbetar för att stärka det svenska näringslivets konkurrenskraft på ett hållbart vis. Åsa Domeij, ansvarig för miljö och socialt ansvar på den svenska matjätten Axfood men för många tidigare känd som före detta riksdagsledamot (MP).

Matsvinn är ett återkommande ämnde här på Vego Eco där det även skrivits om dumpstring. Journalisten och författaren Andreas Jakobsson med bloggen Dumpstringslyx finns med. Han har givit ut boken Svinnlandet om dumpstring och matsvinn som finns med på min önskelista av läsning.

Stadsmiljön finns representerad i listan via Hållbar stad som är ett forum för hållbar stadsutveckling.

GreenMatch.se som tagit fram listan är en svensk service för jämförelse av pris och kvalitet på gröna energikällor. De matchar leverantörer beroende på behov och personliga preferenser. Här kan du se hela listan med alla inspiratörer.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: