Vegetarisk färs i lösvikt

Nu tar sig den vegetariska maten in i lösviktsdisken. City Gross är först ut att erbjuda färsk vegetarisk färs i lösvikt för dem som söker alternativ till animalisk dito.

Marknaden erbjuder ytterligare en vegetarisk förbättring! Tack vare ett samarbete mellan de svenska familjeföretagen Vegme och Bergendahls går det nu att köpa färsk vegetarisk färs i lösvikt på City Gross. Ett utmärkt sätt att erbjuda kunder att köpa mer klimatsmart färs.

Färsen är baserad på sojaprotein och fungerar till att både steka och grilla i form av t ex hamburgare. “Vi märker av ett ökande intresse från konsumenter av att handla alternativ till kött och är glada över att vara först med att kunna erbjuda färsk veganmat i lösvikt” säger Madde Rispe, ansvarig för City Gross samarbete med Vegme.

Konsistensen kan enligt Vegme liknas vid kyckling- och fläskfilé och är smaksatt med bland annat kallrökt vatten och rapsolja. Detta ger en mustig smak som varken liknar någon annan eller smakar rök. Färsen finns nu i butik i lösvikt med olika kryddning, grytbitar och pulled Vegme i City Gross-butikernas manuella delikatessdiskar, samt förpackad i charkdisken bland övrig färdigförpackad mat. Den finns i ett tjugotal varianter med en hållbarhet på 20 dagar.

2 kommentarer på “Vegetarisk färs i lösvikt

  1. Pingback: Spirande vegotrend | Vego Eco

  2. Pingback: Veganska delikatesser | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: