Hållbara samtal under Stockholms kulturfestival

Den 16 – 21 augusti är det dags för Stockholms kulturfestival som bjuder på en mängd olika arrangemang. Även miljön tar plats i form av samtal på Hötorgsterrassen.

Vilka uppoffringar är vi beredda att göra för att leva mer klimatsmart i en stad? Hur skulle vårt nya hållbara samhälle se ut? Dessa frågor kommer att behandlas under de fem dagar kulturfestivalen pågår där sammanlagt 20 paneldeltagare från näringsliv, kultur, civilsamhälle och vetenskap kommer att filosofera under programpunkten ”Stockholms stad och klimatfrågorna”. Ämnen som livsstil, värderingar, framtidsvisioner och om vår stad i förändring.

Platsen för samtalen är Hötorgsterrassen som öppnades på prov förra året efter att ha varit stängd sedan 1970-talet. Nu erbjuds en grön och “avkopplande oas” och Stockholms stadsbibliotek har plockat fram böcker om hållbarhet, miljö och klimat för dig att låna.

Hållbara samtal Stockholms Kulturfestival 2016. Foto- Helene Mårtensson

Frågestunderna kommer att ha olika teman under dagarna, det blir bostaden med Per Enarsson, enhetschef på Stadsmiljö. Butiken med Jon Möller, projektledare på Klimatsmarta stockholmare, bilen med Eva Sunnerstedt, enhetschef på Miljöbilar, börsen med Anna Håkansson, finanschef och avslutningsvis brödet, återigen med Jon Möller.

Vid samtliga samtal kommer frågestunder att äga rum om hur staden arbetar med klimatfrågor relaterat till dagens ämne där publiken kan ställa frågor till experter från miljöförvaltningen och stadsledningskontoret. Mer info om de olika samtalen och program finns här.

Hela festivalprogrammet kan du ladda ner här.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: