Happy Vegan i Göteborg

I augusti öppnar en helvegansk livsmedelsbutik i Göteborg. I dagsläget saknas detta men nu ska göteborgarna få ett bättre vegoutbud tack vare Happy Vegan

Visionen för butiken är att ha ett komplett utbud av endast veganska produkter. Många är vi som i åratal stått och lusläst innehållsförteckningar men detta kommer en att slippa i denna butik.

Målsättningen är att främja miljö och hållbarhet och genom att ha ett etiskt och hållbart tänk kommer de inte bara att rikta in sig på de som redan är veganer utan de vill även satsa på information för att inspirera andra. Med fokus på utbildning vill de lyfta de positiva delar som kommer med en vegansk livsstil. Detta kommer att ske med infographics i butiken som tar upp fakta om miljö, etik och hälsa.

“Tanken är dock inte att få icke-veganer att skämmas och tvinga på dem en vegansk livsstil” säger Mikael Tronvik, grundare av Happy Vegan till Vego Eco. Genom större insikt i området påverkar det förhoppningsvis till ökad konsumtion av vegetarisk kost. “Finns många som väljer att blanda veganskt med icke-veganskt för dra sitt strå till stacken och på så vis minimera sin negativa påverkan” fortsätter Mikael. Innehavarna har även planer på hemleverans som ska ske på miljövänligt sätt med cyklar eller elbilar.

Happy Vegan logo

Genom att underlätta en övergång till mer vegetarisk kost hoppas Happy Vegan att ändra på synen en del har om att vara vegan, att det skulle vara svårt. De kommer att följa all ny utveckling inom veganska produkter, oavsett produktområde som godis, ingredienssubstitut till hela produktsubstitut som veganska ägg. På butikens hemsida kan du följa vägen mot öppning och även komma med tips och önskemål på vad de bör erbjuda.

2 kommentarer på “Happy Vegan i Göteborg

  1. Härligt initiativ.
    Önska all lycka!
    Hoppas många blir inspirerade till en mer hållbar livsstil.

  2. Pingback: Invigning av Happy Vegan i Göteborg | Vego Eco

Lämna ett svar

%d