Ny vegansk glass

Den som önskar glass utan ägg och mjölk har på de flesta håll fått det lite lättare att få tag på glass. Tack vare en ny sort kan det nu även bli lättare att göra glass hemma.

Företaget GlutenochMjolkfri.se, som är specialiserade på livsmedel för personer med matallergi eller matintolerans, har tagit in en helt ny tysk produkt. Glassen, Eis-Traum, består av ett pulver som blandas med sojamjölk och sojagrädde och efter en stund i frysen blir det “en härligt krämig glass” med vaniljsmak. För den som vill så är det även lätt att smaksätta glassen med t.ex. choklad eller den smak en önskar.

Eis-traum vegan

Pulvret är gjort på äkta vanilj och med pektin, utan artificiella aromer, färg eller tillsatt fett. Verkar vara ett smidigt sätt att kunna ta med sig glass till landet eller andra tillfällen då det kan vara knepigt att frakta färdig glass.

Hela GlutenochMjolkfris utbud är mjölkfritt och de har säjer även glutenfria produkter. Därmed ett lockande tillhåll inte bara för veganer utan även för de med olika matallergier.

Lämna ett svar

%d