Köttätare väljer veganskt efter hypnos

Går det att få en inbiten köttätare att välja veganskt? Ja, nu har det visat sig gå tack vare hypnos. Vegoförtaget Anamma har med hjälp av hypnotisörer gjort ett experiment som föll väl ut.

Med hypnos fick de tv-kocken och köttälskaren Filip Poon att välja en sojaburgare framför en av kött som han efter hypnos bara såg som “ett dött djur”. Han kommenterar experimentet efteråt med att “Jag är fortfarande lite i chock över att det funkade och att jag valde veganskt framför kött”.

Två vita tallrikar med varsin hamburgare med bröd på. Båda likadana med sallad och grönsaker som sticker ut men ingredienserna i burgarna är olika. Den med kött har en röd flagga på träpinne instinkt i sig och den veganska en grön flagga.

Filip lagade i experimentet två hamburgare, den ena på högrev och den andra på sojaprotein. Sedan blev han hypnotiserad av hyptnotisören Fredrik Praesto. Resultatet går att se i den här filmen, rätt så underhållande då han ser ut att gå emot sin egen vilja när han väljer den gröna varianten med motiveringen att den andra är “ett dött djur”. Ja, precis så är det. Och frågan är, är det aptitligt verkligen? Inte längre uppenbarligen.

“Att äta mer grönt är bra för både miljön och hälsan. Men många har ändå svårt att välja bort köttet. Därför lät vi Fredrik Praesto sätta samman en självhypnosfilm som alla de som vill äta mer grönt själva kan testa framför datorn och sprida till likasinnade”, säger Cecilia Franck, presschef på Orkla Foods Sverige som äger varumärket Anamma.

Frågan är om det är rätt väg och om det verkligen – på riktigt – fungerar? Enligt Fredrik så gör det det. “Hypnos funkar om du verkligen vill äta mindre kött. Men om du inte vill äta mindre kött kommer det inte att funka” säger han.

Men det fungerade på honom trots att han själv inte verkar vilja äta veg med tanke på den chockade reaktionen han ger. I filmen utbrister Fredrik “jag är sjukt chockad över att jag valde veganskt framför kött – tro mig, det var verkligen så. I mina ögon så var ju kötträtten något groteskt medan den andra rätten, den veganska, var små älvor som hoppade om kring och de bara skrek ät mig! Det var fräscht, det var delikat”.

Vill du också testa att göra detta? Här finns självhypnosfilmen att se.

Lämna ett svar

%d