Var hälsosam, var kompis med kroppen

En flicka vid en fruktdisk full med rödgula äpplen sträcker ut handen för att ta ett äpple

I 15 år har ICA satsat på barns hälsa med satsningen “Kompis med kroppen” där barn får lära sig mer om bra mat och motion. Nu har 900 000 barn har genomgått satsningen.

Ambitionen är att barn tidigt ska lära sig att bra mat och motion gör att en mår bra. “Kompis med kroppen har funnits sedan 2001 och det är glädjande att det fortfarande finns ett så stort intresse”, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetschef ICA Sverige.

Ica har även satsat mer på vegetariskt i butikerna sista tiden, vegospåret är inte det som lyfts här dock utan det handlar främst om frukt- och grönt. Som komplement till detta har recept som följer de nordiska kostrekommendationerna samlats under taggen hälsa. Ica vill med detta uppmuntra till goda val både online och i butik genom exempelvis skyltning och nudging för att påverka kunder i mer hälsosam och hållbar riktning.

Väldigt trevligt att de stora livsmedelskedjorna satsar på hälsa som allt som oftast hänger samman även med miljö då klimatanpassade recept innehåller färre animalier. Just att göra dessa val till något naturligt i butiken bidrar till att ändra gamla normer.

Ny teknik och vegetariska val bidrar mycket till att minska fotavtrycket gällande vår kost. Andra exempel på detta som Ica och Coop berättat om tidigare är smart matkasse och smarta leveranser.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: