Smart matkasse minskar matsvinn

Bild på en full papperskasse med grönsaker, framför en laptop med Coops webbsida visad.

Coop lanserar ett nytt sätt att handla sin matkasse på. Med en intelligent matlista kan matsvinnet minskas vilket både ger både en billigare kasse och sparar på jordens resurser.

Den digitala satsningen som går under namnet Smartkassen ger kunder möjlighet att välja från över 500 recept där de kan kombinera sin egen matkasse i Coops nätbutik. Kunden kan bland annat plocka ihop sina måltider och ange hur många personer de ska vara anpassade för. Listan räknar ut mängden, där överlappande ingredienser från olika recept bara hamnar en gång i varukorgen. Varorna kan även bytas enkelt mot ekologiska alternativ.

“Nu tar vi nästa stora steg i vår digitala satsning. Smartkassen är utformad för att göra det ännu enklare, mer prisvärt och hållbart att handla mat på nätet. Det är en tjänst som visar att Coop står på konsumentens sida och som kommer att bädda för att vi kommer att fortsätta växa snabbt på nätet även framöver”, säger Sonat Burman-Olsson, koncernchef och vd för Coop.

Det är verkligen intressant att se hur tekniken bidrar till miljövänliga lösningar. Ica lanserade nyligen smarta leveranser för att kunna planera utkörningen mer effektivt för att spara på utsläppen. Mer om innovativa klimatanpassningar finns att läsa om i summeringen från seminariet “Digitalisering för fossilfri välfärd”.

En kommentar på “Smart matkasse minskar matsvinn

  1. Pingback: Var hälsosam, var kompis med kroppen | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: