Ny märkning på KRAV-certifierade restauranger

Tre stycken symboler i grönt och vitt med KRAV-loggan som en tallrik mellan kniv och gaffel. Under finns tre stjärnor, en, två respektive tre stycken ifyllda som exempel på märkning.

KRAV-märket är inte svårt att hålla utkik efter på produkterna i butiken för den som vill göra ett bra val. Men hur ska en göra när en går på restaurang? Men en ny märkning ska det nu bli lättare.

Med den nya märkningen ska KRAV-certifierade restauranger lyftas fram och samtidigt göra det lättare för restauranger att visa att de är engagerade i KRAV-märkt och ekologisk mat. Den nya restaurangmärkningen har en, två eller tre stjärnor ifyllda för att visa gästerna vilken nivå restaurangen är certifierad på.

“Märkningen ska visa hur långt man har kommit. Med den här nya grafiken hoppas vi att gästen mycket lättare ska förstå innebörden”, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

Totalt finns idag cirka 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. De kan certifieras på tre olika nivåer precis som märkningen anger. Ju större andel godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda.

För att få stjärnor ska detta uppryllas av restaurangen:
En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter
Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel
Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel

Så håll utkik efter märkningen för att äta så miljömässigt bra som möjligt även när du går ut och äter.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: