Nästan varannan svensk äter vegetariskt

Vegotrenden håller i sig. Nästan varannan svensk äter vegetariskt varje vecka och många planerar att välja bort kött nästa år.

Axfoods årliga vegoundersökning visar att trenden håller i sig, allt fler svenskar fortsätter att välja vegetariskt. 45 procent äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan och ungefär var fjärde, 24 procent, planerar att i ännu högre utsträckning välja vegetariskt framför kött nästa år. Det visar en ny undersökning Sifo gjort på uppdrag av Axfood om svenska folkets ändrade matvanor.

Vanligast är det att vara så kallad flexitarian, det vill säga att inte vara vegetarian men som ändå äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Främsta anledningen till detta är omtanke om miljö och klimat.

Vegotrenden syns även tydligt i Willys och Hemköps försäljning av vegetariska produkter som under första halvåret 2016 ökade med 41 procent. Trenden har fortsatt under hösten och det vegetariska sortimentet i butikerna ökar. Flera nyheter från de stora kedjorna har kommit senaste tiden, bland annat Hej Vego!, grönsaksbullar och bowls.

En kommentar på “Nästan varannan svensk äter vegetariskt

  1. Pingback: Veganska julbord, intresset ökar | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: