Nobel Week Dialogue

Den 9 december, under den årliga Nobelveckan, kommer Nobel Week Dialogue att gå av stapeln.  En dag av föreläsningar och paneldiskussioner med inriktning på framtidens mat.

Det kommer att bli en dag fullmatad med diskussioner och insikter om framtidens livsmedel och hur vår planet påverkas av våra kostval. Målet är att föra samman några av världens ledande forskare och beslutsfattare i tankeväckande sessioner och arbetsgrupper för att fördjupa dialogen mellan forskarvärlden och samhället.

Det kommer att föreläsas och diskuteras om vad som menas med god kost, varför vi äter som vi gör och hur vi kan äta mer hållbart. Var kommer vår framtida mat ifrån och hur ska vi klara en hållbar livsmedelsproduktion. Detta och mycket mer med föreläsare som Nobelpristagaren Elizabeth Blackburn, Tara Garnett, grundare av Climate Research Network (FCRN) och Christiane Nüsslein-Volhard, även hon Nobelpristagare.

Med tanke på det bristande intresset för vår miljö hos den nye presidenten Trump känns det extra angeläget att diskutera detta. Vi behöver alla mobilisera oss och ta ansvar för frågan. Med all expertis samlad borde det inte kunna bli annat än en spännande dag och platserna tog också slut snabbt men du kan anmäla dig för väntelista.

Här finns hela programmet för dagen och även om du inte får vara med på plats kan du hänga med i vad som händer via #nobeldialogue.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: