Nominerade till Garant Ekostjärna 2017

Åtta stycken flaskor med vit kork, etiketter som anger olika smaker på framsidan.

De nominerade till Garant Ekostjärna 2017 är Risenta, Juica Sverige och Reko Kyckling. Priset har som syfte att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen.

De som nominerats uppfyller kriteriet att vara ”ett företag/person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan ’Från idé till butik’ så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar.”

Risentas nominering motiveras med att de är nytänkande och i tiden. ”Med t ex vegobiffpulver där man bara adderar vatten gör Risenta bra och hållbar mat till något enkelt att tillaga även för en stressad småbarnsfamilj eller person som vill äta bra och hållbart men inte har kunskapen kring att göra en egen vegorätt.”

Juica Sverige är ett e-handelsbolag som gör grönsaksjuicer på både ekologiska och Eko-certifierade råvaror.

Det tredje bolaget erbjuder animaliska livsmedel. Men dock, precis som priset avser, satsar på ekologisk och KRAV-märkt kyckling. Givetvis är det bättre för kycklingar som får växa upp i sin egen takt och äta ekologiskt foder, mer eko inom animalieindustrin behövs förstås.

Priset är instiftat för att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat så det handlar inte alls om vegetabiliskt jämfört med animaliskt i detta fall. Men en liten tumme hålls allt för vegetarisk konsumtion från Vego Eco.

Lämna ett svar

%d