Julklappar för miljö och djur

Nu lackar det mot jul. Börjar julklappsstressen infinna sig? Förhoppningsvis inte, men tryter idéerna så får du några tips här.

Vill du ge något som är snällt för miljön kan du ge ett medlemskap i Naturskyddsföreningen. Det bidrar till deras arbete för naturen på många sätt och du kan även köpa utsläppsrätter via dem.

Mer naturomtanke kan du ge genom att bli Marinfadder och stödja arbetet för friska och levande hav. Den största mångfalden av liv på jorden finns i havet och WWF lanserade tidigare en pod där du kan höra mer om haven och hotet som det står inför. WWF arbetar för att skydda de marina ekosystemen från överfiske, nedskräpning, plastberg, klimatförändringar och föroreningar.

Vill du engagera dig för djuren kan du ge bort ett fadderskap via WWF, det finns nio olika för t.ex. isbjörn, tiger, gorilla eller panda. Ett medlemskap i Djurens Rätt bidrar också till djurens bättre och medlemskap är ju generellt en bra klapp som kan ge mycket under året.

Även Bodyshop satsar denna jul på att hjälpa djur genom att bidra till att skydda några av världens mest hotade arter. Det gör de genom att skänka pengar från utvalda produkter som går till att skydda både hotade djur i Vietnam, Malaysia och Indonesien, och hotade livsområden i Vietnam genom att varje särskilt utvald gåva skyddar regnskog.

Böcker brukar vara en uppskattad present, recensioner av en del av årets böcker inom miljö och mat hittar du här. Utöver det är ju presenter som du bakar och lagar själv ofta uppskattade. Så varför inte satsa på att baka lite goda kakor och bröd att ge? Julrecept finns här om du behöver inspiration.

God Jul!Vörtbröd i genomskinlig plastpåse försluten med rött snöre knutet med en rosett

En kommentar på “Julklappar för miljö och djur

  1. Pingback: 10 budord för en grönare jul | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: