Mádara lanserar veganska nyheter för huden

Mörkgrön avlång flaska med pumpkork ligger på ormbunksblad

Mádara lanserar den nya serien Smart Antioxidants, en serie baserad på lav, mossa, ormbunke och daggkåpa. Dessa långlivade växter och fuktbevarande egenskaper ska enligt utsago hjälpa till att reparera hudens skadade celler och förhindra uppkomsten av rynkor.

Produkterna i serien är ECOCERT Certified, naturliga,  ekologiska och även vegan. Till detta kan även tilläggas att de är glutenfria och inte heller har några spår av nötter. Gillar verkligen att produktinfo börjar ange detta, att det står att de är veganska tyder onekligen på vetskapen om ett ökat intresse för att utesluta animalier i det vi konsumerar.

Produkterna som lanserats i den nya serien är en “Day Fluid” och “Minimising Day Cream” för ansiktet samt Lip Care “Plum Plum” och “Hemp Hemp” för läpparna.

Ansiktet utåt för den nya serien är företagets egen grundare Lotte som startade företaget efter allergi mot kemikaliestinna produkter. “Jag är nu 33, och detta är tiden då de första ålderstecknen visar sig. Vi kom överens om att det skulle vara mitt ansikte som visar att ekologiskt verkligen fungerar!”

lotte-grundare-av-madara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: