Veganska nyheter från Coop

Vegotrenden fortsätter och med den får vi nu fler nyheter. I slutet av februari kommer Coop med nya, veganska produkter. Det är frysta gula ärtpuckar med soltorkade tomater, bönbiffar med picklad blomkål och ärtbiffar med mynta och citron.

Fyra av tio barnfamiljer vill äta mindre kött i vardagen och för att möta det lanserar Coop fler veganska produkter. De bygger på storsäljare från Coops receptbank som nu finns som färdigrätter, klara att ta fram ur frysen och snabbt laga till. Alternativet finns alltså för den som vill laga rätten själv själv från grunden. Då finns recepten att hitta på coop.se.

– Den nya vardagsmaten är god, smakrik och allt oftare helt utan kött eller ost- och mjölkprodukter. Men den måste också vara lättlagad och gå snabbt, säger Jonatan Tullberg, chef för egna varumärken på Coop.

Nyheterna tillverkas i Sverige på svensk råvara utan tillsatser. Recepten har tagits fram av Coops matinspiratör Sara Begner tillsammans med Dafgårds. De finns brett i butik vecka 11, med start redan vecka 7 i ett fåtal butiker.

Samtidigt som de nya rätterna släpps kommer också KRAV-märkt ekologisk falafel från Coop Änglamark och sojafärs från Coop som är berikad med järn och B-vitamin i butik. Båda är veganska.

Veganska nyheterna som kommer:

  • Coop Ärtbiffar med mynta och citron – en bas av svenska gröna ärtor med en frisk och fräsch smaksättning av mynta och citron och panerade i en krispig potatispanering
  • Coop Bönbiffar med picklad blomkål – biffar av svenska vita bönor, smaksatt med sötsyrlig, picklad blomkål som ger ett krispigt tuggmotstånd och en spännande touch av grönpeppar
  • Coop Gula ärtpuckar – små puckar av svenska gula ärtor och goda, soltorkade tomater, marinerade i olja
  • Coop Vegofärs – färs gjord på sojaprotein, färdig att använda i grytor och såser på samma sätt som en köttfärs. Rik på protein, järn och vitamin B12
  • Änglamark Falafel – ekologisk KRAV-märkt falalel, klassiska kikärtsbollar smaksatta med spiskummin, vitlök och persilja

Lämna ett svar

%d