Grammis lanserar Årets Hållbara Artist

För första gången kommer det att delas ut en Grammis som inte enbart har med musik att göra. Nu instiftas stipendiet Årets Hållbara Artist som i år tilldelas Magnus Carlson för sitt engagemang för en hållbar framtid.

Sångaren, kompositören och sångtextförfattaren Magnus Carlson har utmärkt sig genom sitt engagemang för hållbarhet och tilldelas därför stipendiesumman på 100 000 kronor som ska bidra till att underlätta för hans fortsatta hållbarhetsarbete.

– Stipendiet Årets Hållbara Artist ska tilldelas en artist som på olika sätt gör hållbara val och använder sin offentliga röst för att driva opinion i hållbarhetsfrågor, säger Carina Tollmar, Hållbarhetschef på Oatly.

Det är Grammis stora plattform med artister som är aktiva i olika hållbarhetsfrågor och som inspirerar till ökat hållbarhetsengagemang som Oatly vill vi premiera.

arets-hallbara-artist

Juryn för stipendiet består av Lisa Cronstedt, Marknads- och Kommunikationschef på Ifpi och projektledare för Grammiskommittén, Carina Tollmar, Hållbarhetschef på Oatly, Pär Holmgren, Utbildningsansvarig för Artister För Miljön samt Patrick Fredriksson, medgrundare och Festivalansvarig, Luger.

Årets Hållbara Artist blir en återkommande utmärkelse som årligen delas ut en vecka innan Grammisgalan.

Annonser

One Comment on “Grammis lanserar Årets Hållbara Artist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: