Grammis lanserar Årets Hållbara Artist

För första gången kommer det att delas ut en Grammis som inte enbart har med musik att göra. Nu instiftas stipendiet Årets Hållbara Artist som i år tilldelas Magnus Carlson för sitt engagemang för en hållbar framtid.

Sångaren, kompositören och sångtextförfattaren Magnus Carlson har utmärkt sig genom sitt engagemang för hållbarhet och tilldelas därför stipendiesumman på 100 000 kronor som ska bidra till att underlätta för hans fortsatta hållbarhetsarbete.

– Stipendiet Årets Hållbara Artist ska tilldelas en artist som på olika sätt gör hållbara val och använder sin offentliga röst för att driva opinion i hållbarhetsfrågor, säger Carina Tollmar, Hållbarhetschef på Oatly.

Det är Grammis stora plattform med artister som är aktiva i olika hållbarhetsfrågor och som inspirerar till ökat hållbarhetsengagemang som Oatly vill vi premiera.

arets-hallbara-artist

Juryn för stipendiet består av Lisa Cronstedt, Marknads- och Kommunikationschef på Ifpi och projektledare för Grammiskommittén, Carina Tollmar, Hållbarhetschef på Oatly, Pär Holmgren, Utbildningsansvarig för Artister För Miljön samt Patrick Fredriksson, medgrundare och Festivalansvarig, Luger.

Årets Hållbara Artist blir en återkommande utmärkelse som årligen delas ut en vecka innan Grammisgalan.

2 kommentarer på “Grammis lanserar Årets Hållbara Artist

  1. Pingback: Miljöfrågor i Sommar i P1 | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: