Miljöfrågor i Sommar i P1

Den gamla trotjänande klassikern Sommar i P1 har som vanligt strömmat till oss under sommaren. En sommar som är historiskt varm och torr men trots detta har inte klimatet varit så särskilt framträdande i programmen. Men detta ändrar Magnus Carlson på med sitt program helt tillägnat miljöfrågor.

Magnus Carlson är känd som sångare i bandet Weeping Willows och har utmärkt sig genom sitt intresse för hållbarhet. Förra året tilldelades han stipendiet Årets Hållbara Artist för sitt engagemang för en hållbar framtid. Sitt sommarprogram ägnar han åt att söka svar från olika experter på miljöfrågor som oroar honom. Frågor som alla borde bry sig om.

Vad händer med klimatet?

Det är en stor fråga men benas ut tack vare många olika frågeställningar. Forskaren Elin Röös, metrologen Pär Holmgren och Anders Wijkman från Circular Sweden är några av dem som får svara på frågor. Köttkonsumtion, överfiske, binas överlevnad och dess vikt för vår planet är frågor som diskuteras. Alla frågor högst aktuella och relevanta som besvaras på ett begripligt sätt för alla att bli peppade och inspirerade av att tänka till kring. Vad vi personligen kan göra, för alla kan bidra!

Det är verkligen fint att höra detta program som helt fokuserar på klimatfrågor istället för honom själv. Att “ge bort” sitt sommar till vår planet genom att prata med olika experter och forskare som diskuterar olika frågor. Även om programmet fokuserar på miljöfrågor flikar Magnus in personliga reflektioner, kommentarer från familje- eller bandmedlemmar eller andra tankar som ändå gör programmet personligt. På så vis blir det trevligt att lyssna och förhoppningsvis kan programmet bidra till att fler tar till sig dessa viktiga frågor.

Här kan du lyssna på programmet.

Lämna ett svar

%d