Recept klassiska frasvåfflor, gör dem gärna veganska

Våffla med sylt och grädde på, till vänster grädde i en glasskål

Vem gillar inte nygräddade våfflor? De allra flesta gissningsvis. Våfflor har ju en mångsidighet i all sin enkelhet. Toppa med bär, sylt, grädde, nötcrème, glass… Ja, vad du nu gillar.

De passar dessutom att äta när som helst, till frukost, som efterrätt, eftermiddagsfika… Och förstås den 25:e mars, på våffeldagen.

Detta är det recept som jag har använt så länge jag kan minnas, det är därför jag kallar dem klassiska våfflor. Använd mjölkfritt margarin och växtbaserad mjölk så har du veganska våfflor.

Recept, ca 6 – 8 stycken beroende på storlek
100 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl valfri mjölk (jag använder alltid havredryck)

Smält margarinet och låt det svalna. Blanda mjölet med bakpulvret. Vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt sedan resten av mjölken och sist margarinet. Vispa till jämn smet och grädda våfflorna.

Lägg dem på galler efter gräddning. Servera direkt tillsammans med din favorittopping.

Flera våfflor på hög på en tallrik, en skål med grädde i bakgrunden

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: