Sveriges första veganska fast food-kedja Taku-Taku har öppnat

Ännu ett steg mot normaliseringen av vegetarisk mat har tagits. Nu har nämligen Taku-Taku öppnat, Sveriges första veganska fast food-kedja.

Restaurangen Taku-Taku är en del av Paradiset Matmarknad och erbjuder slow cooked fast food med enbart veganska råvaror. Bakom koncept, recept och upplägg står kocken Sebastian Schauermann som i somras lanserade Taku-Taku på festivaler runt om i Sverige.

Taku-Taku öppnar först i Sickla och senare i år på Södermalm i Stockholm. Ytterligare etableringar beräknas i framtiden, samtidigt som Paradiset expanderar med nya butiker över hela landet och genom detta samarbete tar ytterligare ett steg i den gröna mattrenden.

– Sebastian Schauermann har alltid haft en fantastisk känsla för råvaror, vilket han nu tagit med sig in i sitt veganska kök. Taku-Taku har bjudit på en av mina hittills bästa veganska matupplevelser och restaurangen har redan en självklar plats i Paradisets matmarknad, säger Johannes Cullberg, VD Paradiset.

Hos Taku-Taku kommer du att få “spännande och innovativa” veganska rätter med inspiration av smaker, nationalrätter och kryddor från hela världen. Allt tillagas från grunden på 100 procent naturliga råvaror. Färska tortillas bakas dagligen och menyn anpassas efter säsong men några fasta rätter kommer att finnas. De kommer även att sälja egentillverkade veganska såser, inläggningar och kryddblandningar.

En kommentar på “Sveriges första veganska fast food-kedja Taku-Taku har öppnat

  1. Pingback: Provsmakning av Ben & Jerry’s nya veganglassar | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: