Varannan svensk mer intresserad av vego

Morötter, tomater och palsternackor

Vegotrenden tuffar på i vårt avlånga land och nu bekräftas den igen. En av fem svenskar under 30 år är vegetarianer eller veganer och varannan svensk har ett ökat intresse för vegetarisk mat idag jämfört med för bara ett år sedan.

Det är Djurens Rätt som har genomfört en ny opinionsundersökning som visar detta. Totalt svarade nästan var tionde svensk, nio procent, att de är vegetarianer eller veganer. Andelen personer där intresset för vego har ökat är betydligt större nu än för bara två år sedan. Nu säger närapå varannan svensk, 47 procent, som inte redan är vegetarian eller vegan att de har ökat sitt intresse för att välja vego under de senaste 12 månaderna.

– Att var tionde svensk ser sig själv som vegetarian eller vegan har visat sig i flera undersökningar under de senaste åren. Samtidigt har försäljningen av vegoprodukter exploderat och nu ökar intresset för att välja vego hos allt fler. Det är en glädjande tendens där vi kan se att allt fler väljer vego, mer eller mindre regelbundet, men utan att nödvändigtvis definiera sig själv som vegetarian eller vegan, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Det är verkligen fantastiskt att det är en så stor uppgång för det allmänna intresset för att äta mer vegetarisk kost. Att byta ut köttet mot ett vegetabiliskt alternativ en gång, eller rentav flera gånger, per vecka minskar ditt klimatavtryck och du gör samtidigt både dig själv och djuren en tjänst. Och för varje gång någon äter vegetariskt bidrar det även att få fler intresserade av vegetarisk mat och bryta gamla vanor. Lägg vego på grillen i sommar!

En kommentar på “Varannan svensk mer intresserad av vego

  1. Pingback: Samarbete till förmån för klimatet – skydda skogen | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: