Grön publik på Way Out West

Texten "Wow! Hej alla vegetarianer" på röd bakgrund och en stapel som anger 23% vegetarianer på Way out west och en 6% i Sverige

Tänk om hela Sverige vore som Way Out West! Eller i alla fall som besökarna. Festivalens publik äter mycket mer vegetarisk och ekologisk mat jämfört med allmänheten.

Enligt en undersökning väljer nästan fyra gånger så många besökare på Way Out West bort kött jämfört med allmänheten. Det skiljer sig även åt vad de köper, besökarna väljer i större utsträckning att handla av företag som arbetar aktivt med hållbarhet.

– Yngre människor gör mer hållbara val och har höga förväntningar på att företag arbetar aktivt med hållbarhet. Det är ljuv musik för oss och vi måste möta de högt ställda förväntningarna – för allas skull, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop.

Hållbarhet viktigt

Undersökningen är gjord av Demoskop på uppdrag av Coop för att jämföra Way Out West-besökare och allmänheten i frågor om köttkonsumtion, hållbarhet, matsvinn och ekologiskt. Det visar sig vara en grön publik, nästan fyra gånger så många Way Out West-besökare (23 procent) som allmänheten (6 procent) äter varken rött kött, kyckling eller fisk.

Det är knappast ovanligt att de som föredrar vegetabilisk kost bryr sig om hållebarhetsfrågor. Det visar sig även här där besökarna på Way Out West tycker att det är viktigt att handla av företag som arbetar aktivt med hållbarhet. Matsvinn en viktig hållbarhetsfråga och även här är det otyget lägre än bland allmänheten.

Heja ungdomarna!

Det är de yngre som vi får sätta vårt hopp till, att de förstår bättre gällande hållbarhet än vad tidigare generationer har gjort. Därför blir en glad över att det är särskilt i de yngre åldrarna som vi kan se positiva siffror där även ansvarstagande sticker ut. 80 procent i åldern 15 – 25 år förknippar hållbarhet med socialt ansvarstagande och även att djurvälfärd är en del av hållbarhet.

Heja, det är härligt att ta del av sådan information. Hoppas att alla dessa unga kan få med sig sina föräldrar och andra vuxna i sin närhet. Förhoppningsvis kan de sprida goda beteenden till de äldre. För jo, det går att lära gamla hundar att sitta.

En kommentar på “Grön publik på Way Out West

  1. Pingback: Veganbarn i Sommarlov | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: