Black Friday – låt den bli ljus

Som grädde på moset kommer Black Friday inför stundande julhandel. Innan du shoppar loss, försök att tänka till en gång extra först.

Vi konsumerar idag som om vi hade 4,2 planeter. Vi vet dock mycket väl att vi bara har en. Att många tycker det är roligt att handla vet vi, men vi vet också att den lycka det skänker går över rätt fort, så är vi där igen. Och köper något igen.

Några tips är att försöka stilla detta på annat vis. Visst är det väl trevligare att få umgås med en vän, konsumera smartare genom att välja second hand och om nytt är enda alternativet, då kan en se till andra faktorer som vilken tillverkning som ligger bakom produkten. Är det väldigt billigt så har någon annan fått betala. Men det slår i slutändan tillbaka på oss ändå.

Så, bättre och sämre alternativ finns som bekant, ta en sekund till att tänka efter vilket varumärke som är mer eller mindre dålig. Och varför inte istället ta sig tid – som vi så ofta säger är en av dagens största lyxvaror – att sitta ner med en god kopp kaffe och njuta av läsning eller trevligt umgänge? Det känns som ett mer lockande val i mina ögon.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: