Vegansk korv på julbordet

Att intresset för vegetariskt ökar har ni hört många gånger under hösten. Men det är ett trevligt faktum och ju fler som äter vego desto fler blir det som bidrar till att normalisera. Och att utbudet ökar.

Efterfrågan skapar ökat utbud, hösten har presenterat många nyheter. Lagom till säsongens julbord drar igång, en tradition som brukar vara utomordentligt köttig, lanserar vegoleverantören Anamma en ny korv, Vegoprinsen. En vegansk prinskorv som därmed blir ett alternativ till den traditionella prinskorven bland julmaten.

Alternativ till julbordet är verkligen välkommet men tyvärr kommer denna korv bara att gå att få via restaurang som start. Så det blir att bege sig till någon som serverar julbord för att få smaka den. Några restauranger som erbjuder den är bland andra Solliden, Junibacken och Kastellet Vaxholm. Ett hett tips är förstås att efterfråga vegoprodukter på julborden för att få mer att välja på.

Trist att den inte går att köpa i butik, det behövs fler produkter som kan ta plats från de gamla kötttraditionerna och denna hade varit välkommen till konsument också. Vår favorit sedan tidigare är Astrid och Apornas Prinsesskorv som barnen alltid har velat ha till julbordet, och midsommar också för den delen. Framtiden lär utvisa när den får sällskap Vegoprinsen eller någon annan variant.

En kommentar på “Vegansk korv på julbordet

  1. Pingback: Gröna julbord | Vego Eco

Lämna ett svar

%d