Veganska kokosnyheter – glass och yoghurt

Illustrerad bild på tre pappersboxar med texten HEY COCO!

Kokos är den ingrediens som ser till att ta mer plats bland vegetabiliska mejerialternativ. Nu lanseras både en koksgurt och en ny vegansk glasslinje på den svenska marknaden.

Den kokosbaserade yoghurten kommer från The Coconut Collaborative, ett brittiskt företag som har ett flertal kokosbaserade alternativ för yoghurt, glass och desserter. Deras produkter finns i större delen av Europa och har nyligen lanserats i USA. Och nu är det även Sveriges tur där deras kokosgurt är först ut på marknaden.

Kokosgurt är ett kokosbaserat yoghurtalternativ och finns i fyra smaker; naturell, jordgubb, mango & passionsfrukt och blåbär. Samtliga är veganska, gluten- och mjölkfria.

Illuster bild på fyra förpackningar med kokosträd på, ovanför texten "Free from dairy but not tempation"

Ny kokosglass, HEY COCO!

Företaget Yollibox vars profil är produkter med naturliga ingredienser lanserar en ny vegansk glasslinje, HEY COCO!. Det är en ekologisk glass med bas av kokosgrädde som kommer i tre olika smaker; passionsfrukt, choklad och jordnötssmör. Precis som kokosgurten är samtliga glassar veganska och fria från gluten och mjölk men även från palmolja och soja. Smakerna passionsfrukt och choklad är även fria från nötter.

– De första smakerna har vi valt att hålla enkla och rena. Givet att det mejerifria glassutbudet fortfarande är relativt begränsat vill vi att konsumenten själv ska kunna toppa glassen med sina favoritinslag såsom mörk choklad och nötter. På så sätt kan vi också föra en dialog med våra fans om vilka smakkombinationer som uppskattas mest för HEY COCO! och ta med oss det till vår produktutveckling, säger Victoria Carlsson, medgrundare Yollibox.

Vi uppmuntras alltså att komma med feedback och smakförslag, klart vi vill det – eller hur? Ska bli spännande att smaka dessa, jordnötsälskare som jag är vet jag vilken jag vill hugga in på först.

Pappförpackning med texten HEY COCO! i orange

Kokosgurtarna lanseras i ICA-butiker vecka 7 och HEY COCO! lanseras vecka 11, även de hos ICA, samt hos särskilt utvalda butiker och caféer.

En kommentar på “Veganska kokosnyheter – glass och yoghurt

  1. Pingback: Nyhet, växtbaserad färsk färs | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: