Nyheter från VegMe som passar för grillen

En brugare med bröd på ett svart fat, en halverad avokado i bakgrunden

Nyligen kunde ni läsa här på Vego Eco om Seamore som tillverkar olika sjögräsprodukter. VegMe som sedan förra året tillverkar olika vegetariska proteinalternativ går nu i samma spår och lanserar en ny burgare med sjögräs.

Sjögräsburgaren är en av tre nyheter som företaget lanserar inför kommande grillsäsong. Att det läggs kött på grillen av många är ingen nyhet och ambitionen är att fler ska välja vego tack vare dessa nya produkter. Sjögräsnyheten är en vegoburgare gjord av bönmix och havsalger från den svenska västkusten.

– Det är alltid roligt att vara först ut med unika innovationer inom den vegetariska kategorin! Vår Seaweed-burgare är smaksatt med alger från den svenska västkusten. Genom en egenutvecklad process har vi sen förädlat den svenska sockertången och kombinerat den med utvalt sojaprotein och svarta bönor från Europa. Resultatet blir en ljuvlig och saftig algburgare, full av Seamami-smak, säger Linda Öhman, marknadschef på VegMe.

Förpackning med bild på hamburgare med bröd och texten VegMe BBQ-burgare

Utöver Seaweed-burgaren lanseras även en BBQ-burgare och Vegobullar, samtliga produkter är mjölk-, ägg- och glutenfria. Extra trevligt är att de även lanserar en vegetarisk bearnaise-sås gjord utan citronsyra och konserveringsmedel. Vegansk bearnaise är något av en bristvara på marknaden så en sådan – även denna ägg-, mjölk- och glutenfri, är högst välkommen. Ska verkligen bli intressant att testa den.

Vit, rund förpackning med texten VegMe i svart och BEARNAISE i grönt

SparaSparaSparaSpara

En kommentar på “Nyheter från VegMe som passar för grillen

  1. Pingback: VegMe lanserar veganska färdigrätter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: