Ekologiskt och veganskt för huden

Ett ställ med ögonskuggor och blusher

För femte året har Stockholm Beauty Week kickats igång i Stockholm. Ett tillfälle där en mängd olika varumärken inom hud och skönhetsvård presenterar sina nyheter och branschtrender. Den ekologiska trenden ser ut att hålla i sig och positivt är det växande intresset för veganska produkter.

Vid det mastodonta pressträffen som inledde dagarna presenterades otaliga märken som kort fick pitcha sin nyhet eller trendinsikt. En klar majoritet av märkena presenterade sig som ekologiska, det var så dominerande att en kunde tro att besöket var på en ekomässa istället för en “vanlig”. Och det är ju dit vi vill komma, att eko blir det “normala” och inte något konstigt vid sidan om det ordinarie.

Utöver detta var det även påfallande många som påtalade att de är veganska. En positiv förändring även det. För inte länge sedan så var det inte ens de som var veganska som direkt basunerade ut det, nu är det ett bra säljargument, kul. Något som även går ner i åldrarna där vi fick ta del av information att detta intresse går allt längre ner i åldrarna där unga är mer medvetna om dessa frågor idag än tidigare.

Giftfri makeup

Makeup utan gifter är önskvärt förstås, i synnerhet om du lider av allergier. Tanja och Tine är två allergiska makeup-artister som skapade eget brand på grund av att de inte hittade något märke som de kunde använda. Med sin serie Miild är de det första i världen som är allergi-, eko- och organic certifierade.

Rektangulära förpackningar med tre små runda ögonskuggor i bruna toner i

Ett annat märke som också satsar på ekologiskt och veganskt är The Beauty Archive som menar att produkterna ska vara tillgängliga för alla. Det ska vara lätt att applicera och kunna blandas med andra produkter och våga sig på att göra lite nytt.

Så för den som vill använda vegansk makeup finns det allt mer att välja bland. Det var många som hade vissa produkter veganska och vid vidare utfrågning visar det sig att de flesta vars hela sortiment inte är veganskt beror på att en del av produkterna innehåller bivax. Inget för veganer men dock långt bättre än att ha djurtestade produkter eller innehåll med löss och fisk.

Även Rosenserien fanns på plats detta år också. Ett företag som är svenskt, ekologiskt och veganskt – ”originalet” bland veganmärken enligt somliga då de var det första hudvårdsmärke som fick vegan-märkningen. De presenterade en ny produkt, en fotcreme samt ett nytt bodybutter som ska verka uppstramande och intensivt för kroppen. Kanske kan vara bra som extra boost för huden efter en förfärligt lång vinter.

En kommentar på “Ekologiskt och veganskt för huden

  1. Pingback: Ekologisk och vegansk trend | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: