Plantsläppsceremoni när växtsäsongen är igång

Flera personer står i en skog med ballonger och är glada, feststämning

Är det fler än korna som behöver släppas ut på våren? Ja, enligt Alpro så behöver även växterna få vara fria och har nyligen firat in våren med en plantsläppsceremoni.

Att kor rusar ut och ser ut att vara antingen överlyckliga eller lite lätt galna, eller både och, borde väl inte vara så svårt att räkna ut. Att stå instängd större delen av sitt liv är det ingen levande varelse som vill. Att ta fokus från detta och rikta det mot plantorna är lite långsökt. Plantor kan förvisso växa inomhus men visst, tanken är väl att intresset ska riktas mot de växtbaserade alternativ som finns istället för de animaliska från mejeriindustrin. Och det är ju bra.

Ju fler som får upp ögonen för växtalternativ desto bättre. Alpros vill med världens första plantsläpp hylla att det äntligen är dags för växtsäsong och att plantorna står redo att blomma ut. Och kan en pr-idé som plantsläppsceremoni kanske göra att några tänker till något kring mjölkindustrins inlåsning av djur vore ju det fint.

– Alpro vill här bryta mönster genom att ta en äldre tradition och göra en ny, urban take på den. Vi uppmanar människor att lägga större fokus på växtriket och att vara så nära naturen och växtligheten som möjligt, både när det kommer till kost men också till sinnet, säger Hanna Möller, produktchef på Alpro.

Ja, det vore ju trevligt om fokus hamnar på växter istället. Och med ökat intresse från många för ekologiskt och vegetabiliskt är det bara att hålla tummarna för att så kommer att ske.

Picknickkorg på filt med flaskor med sugrör i samt tre Alproförpackningar

Lämna ett svar

%d