Scandic lanserar vegansk hamburgare

Hamburgare med bröd, picklade rödlök och smält ost på svart blank yta

Efter sommaren utökar Scandic sin meny med en vegansk burgare. En lansering som gör hotellkedjan till Europas första att erbjuda denna klimatsmarta hamburgare i sitt utbud.

I september kommer Scandic att som komplement till sin Scandicburgare på klassikermenyn, samt övriga matutbud, att erbjuda det veganska alternativet Beyond Burger. Ni kanske hört talas om den tidigare, en hamburgare som är till hundra procent växtbaserad och med en massa forskning bakom sig presenteras som framtidens protein.

Det är den amerikanska tillverkaren Beyond Meat som nu inlett ett samarbete med hotellkedjan. I juni 2016 var Vego Eco i kontakt med Beyond Meat för att utröna om och när vi kan få ta del av deras produkter. Då blev svaret att de tyvärr inte hade någon info om när det kommer att finnas distribution till Europa men nu kommer deras burgare alltså till Sverige.

– Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss. Efterfrågan på vegetarisk och vegansk mat ökar och vi på Scandic vill att det ska finnas bra mat som tilltalar alla, oavsett kosthållning, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige.

Beyond Burger är gjord av färska växtbaserade ingredienser. Proteinet kommer från ärtor, rödbetor ger den ”biffiga” röda färgen och kokosolja och potatisstärkelse tillför saftighet. Tillsammans ger det en burgare som är helt fri från soja, gluten och kolesterol.

Scandics nya veganska burgare kommer att finnas på menyn i början på september där lanseringen följer den linje hotellkedjan har för att fokusera på hållbarhet.

– Vårt arbete kring klimatsmarta lösningar och hållbarhet är något som är av stor vikt för oss och som är under konstant utveckling. Den mat vi serverar i våra restauranger utgör inget undantag utan är en viktig del av vårt arbete kring att bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Att Scandic dessutom blir den första hotellkedjan i Europa att presentera en växtbaserad hamburgare på menyn, är något som vi är extra stolta över, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic

Det ska bli väldigt spännande att se hur denna burgare är efter att ha läst om dess utveckling under så lång tid nu. Ser fram emot detta och är samtidigt glad över att en stor kedja som Scandic ser till att göra vegomat mer tillgängligt. Det behövs och är mycket välkommet.

2 kommentarer på “Scandic lanserar vegansk hamburgare

  1. Pingback: Vegansk burgare för köttälskare | Vego Eco

  2. Pingback: Hotell plastbantar genom att sluta med engångsmaterial i plast | Vego Eco

Lämna ett svar

%d