Vegansk burgare för köttälskare

Tre hamburgare med bröd, sallad och grönsaker på ett uppläggningsfat

Tidigare i veckan berättade Scandic att de lanserar den veganska hamburgaren Beyond Burger på sina restauranger. Men före dess går Urban Deli i bräschen och lanserar en ny helt växtbaserad burgare, riktigt köttig och lik den animaliska varianten.

Den nya innovationen är en burgare för köttälskare då den har en textur som påminner om kött. Burgaren går under namnet Juicy Vegan Meat och “blöder” till och med när en skär och biter i den. Det låter kanske inte lockande för den som inte tycker om kött men tror att det är vad som kan behövas för de som är inbitna köttälskare. Det vore helt fantastiskt om det kan locka dem till att välja ett vegoalternativ istället.

Tyvärr kom annat jobb i vägen så jag missade provsmakningen av dessa men med den info som kommit så låter det som att det inte främst är redan inbitna veganer som ska lockas av denna burgare utan andra. Dock är det givetvis högst välkommet att det kommer fler veganska alternativ på marknaden. Vi ska inte glömma att det finns många som tagit beslutet att skippa kött trots att de tycker om att äta det, för dem lär detta vara en väldigt välkommen sak.

Hållbarhet i fokus

Ett av fokusområdena i Urban Delis hållbarhetsarbete är att inspirera till en minskad köttkonsumtion och det är därför de satsar på att lansera en egenutvecklad växtbaserad produkt som de hoppas ska tilltala den stora gruppen flexitarianer med sin köttliknande konsistens.

– Innovation är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete. Många vill minska sin köttkonsumtion och samtidigt ha goda alternativ. Vi ville skapa en egen växtbaserad köttliknande produkt som håller så hög kvalitet att vi stolt kan servera den i våra restauranger, säger Jesper Weidlitz, vd Urban Deli.

En hamburgare med bröd, sallad och grönsaker på ett uppläggningsfat,pommes i bakgrunden

Rödbetor för köttig likhet

Urban Delis Juicy Vegan Meat är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Burgaren går att steka och grilla och serveras med rekommenderas att äta medium rare. ”Blodet” från burgaren är rödbetssaft. Burgaren serveras med olika tillbehör, bland annat med tryffelemulsion, rökta svampar, jalapeño, vegansk ost och umamidressing. Det finns även vegansk majonnäs och paprikakryddade sötpotatischips.

Lanseringen av Juicy Vegan Meat sker på samtliga Urban Deli restauranger idag, 15 juni. Inom kort kommer den även att kunna köpas med hem från Urban Delis saluhallar. Förutom det kommer även ytterligare en nyhet under sommaren, då får burgaren sällskap av Juicy Vegan Meat färs och Urban Deli berättar även att det planeras för fler nya produkter, bland annat korvar. Ska bli spännande att följa utvecklingen och de produkter som kommer framöver.

En kommentar på “Vegansk burgare för köttälskare

  1. Pingback: Urban Deli lanserar svensk baljväxtfärs | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: