Vegansk kost ökar, Quorn satsar på fler produkter

Vegansk burgare med grön, sallad och dressing

Intresset och den växande trenden kring vegetarisk kost fortsätter runt om i världen. Siffrorna för de som väljer bort kött stiger vilket bör kunna bidra till att ännu fler får upp ögonen för det vegetariska.

Enligt konsumentundersökningar av GlobalDatas identifierade sig cirka 1,6 procent av konsumenter internationellt sig som veganer 2017, en ökning med 61 procent från 2014. Den exponentiella tillväxten i antalet veganska konsumenter spås fortsätta. Något som får fler att inse vilken potential det finns här.

Företaget Quorn är ett av de företag som följer trenden och har beslutat att fortsätta satsa på nya produkter till den veganska marknaden. Ett synsätt där de säger att de befäster veganismen som en diet på lång sikt och inte bara en trend just nu. Att de som är en stor aktör inom den vegetariska sektorn, men som traditionellt har haft ett sortiment av proteinprodukter med ägg, nu satsar på en andra omgång av vegansk produktutveckling är en långsiktig och positiv utveckling.

Det ska bli spännande att se vad som kommer från dem framöver. När de kom med sina första veganska produkter för tre år sedan var glädjen stor hos många som längtat efter detta. Även om produktutbudet på marknaden närmast har exploderat sedan dess är det välkommet med fler veganska proteinalternativ till sojaprodukter.

Lämna ett svar

%d